С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

ГЕРБ и РБ недоволни

2408

“Бобър”

Община Шумен е обявила обществена поръчка на стойност 2,8 млн. лв. за сметопочистване на 26-те села от системата. Парите са за 5 г. На ГЕРБ и реформаторите обаче тази работа не им харесва, предизборна била и са написали протестна декларация.

Съветниците от ГЕРБ + РБ били смутени от стойността на обществената поръчка, условията към участниците и критериите за подбор на кандидатите, иначе признават, че процедурата се провежда в законов срок.

“Оставаме с усещането, че определена фирма е писала условията на обявената процедура, по които да се яви, състезавайки се единствено със себе си. За пореден път наблюдаваме Красимир Костов и ръководената от него администрация да влизат в ролята на помощен персонал при ощетяването на нашите съграждани”, пише в декларацията.

Община Шумен обяви поръчката на 18 август, офертите се събират до 28 август. Стойността без ДДС е 2 827 916.67 лева, продължителността на изпълнението е 60 месеца или 5 години. Договорът ще се финансира от приходите на общината от такса “смет”.
От кандидатите се иска да имат собствен финансов ресурс или кредитна линия не по-малко от 800 хил. лв. Трябва да докажат също, че са изпълнявали или изпълняват поне три услуги, сходни с предмета на поръчката. Нужно е да докажат, че имат два специализирани автомобила за обслужване на съдове тип “бобър” и да разполагат с със собствена или наета подходяща база на територията на област Шумен.

Освен че трябва да събира и извозва битовите отпадъци от селата, избраният изпълнител ще трябва да разположи и 913 “бобъра”. Честотата на вдигане на контейнерите от април до октомври е 4 пъти месечно, а от ноември до март – 2 пъти месечно.

Отварянето на офертите ще бъде публично.

Коментари

  • Батман август 25, 2015 в 8:52 am

    Обществените поръчка в Община Шумен са корупциони схеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *