С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

В събота е голямото чистене

Община Шумен приканва гражданите да се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе тази събота, 16 септември. Мащабната доброволческа инициатива на Btv Media Group e под наслов  „Готови сме!“ и цели да изгради обществена чувствителност по въпросите за опазването на околната среда.

В Шумен ще се почистват замърсени места по Шуменското плато, стъпалата към паметника „Създатели на българската държава“, районът около паметника и информационния център към паметника, местата за отдих, пътеките на „Горското училище“ и „Горския лабиринт“, заслоните „Теменуга“ и „Детелина“, както и пътят към пещера „Бисерна“.

Желаещите да участват в кампанията, могат да получат материали за почистване. Община Шумен организира три пункта за раздаване на чували и ръкавици в съботния ден:

  1. Паркинг зад Община Шумен – от 9.30 часа до 10.00 часа;
  2. Информационен център на ПП „Шуменско плато“ до паметника „Създатели на българската държава“ – от 9.00 часа до 10.00 часа;
  3. Паркинг до Стария град – от 10.00 до 12.00 часа.

Пълните чували трябва да бъдат оставени до контейнерите за битови отпадъци или в близост до пътя. Събраните отпадъци ще бъдат извозени от общинското предприятие по чистотата.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *