Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 506

В подкрепа на украинските граждани

Агенцията по заетостта работи по изпълнението на проектСолидарност, финансиран чрез Оперативна програмаРазвитие на човешките ресурси 2014-2020. Чрез него ще се окаже навременна подкрепа за бърза трудова интеграция на разселени лица от Украйна с осигурен достъп до пазара на труда, пристигнали в България след 24.02.2022 г. Безвъзмездната финансова помощ по проекта е в размер на 46 594 860 лева, съобщават от Дирекция “Регионална служба по заетосттa” – Варна.

Чрез включването си в проекта украинските граждани ще имат възможност за:

За да се възползват от тези услуги, украинските граждани следва да се регистрират в ДирекцииБюро по труда, които са разположени на територията на цялата страна, и тамна място да подават заявленията си.

Работодателите, желаещи да се включат в проектСолидарност и да наемат лица от целевата група, ще могат да подават заявление за включване в проекта само чрез електронна платформа.

В периода на субсидираната заетост те ще получават средства за възнаграждения на наетите украинци в размер на минималната работна заплата (710,00 лв.) и дължимите осигуровки за сметка на работодателите, както и стимули, покриващи разходите за всички дължими вноски за сметка на работодателя, съгласно изискванията на Кодекса на труда и Кодекса за социално осигуряванеза останалите на работа лица след периода на субсидирана заетост, изчислени върху установената за страната минимална работна заплата.

Подробна информация за условията по проекта може да бъде намерена на официалната страница на Агенцията по заетостта, както и във всички ДирекцииБюро по труда в страната.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *