С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

В нежния свят на разследващ полицай

Разследващ полицай Кристина Палазова ще бъде в Шумен на 10 ноември, за да представи първата си книга “Разкази от корена”. Събитието е от 18,00 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”.

Кристина Палазова живее и работи в София като разследващ полицай, но коренът й е от родопското село Чокманово. Авторката е потомка на Каишевия род, с чието име се свързва 140-годишната история на църквата в селото, и именно родовата памет е истинското вдъхновение за „Разкази от корена”. Сборникът събира истории от Родопите, които, разказани по неподражаем начин, потапят в света на българската душевност, на българския дух и ценности.

Като ключов за сборника си Кристина Палазова определя разказа „Дар от праскови”, който е свързан с личната й история и борбата й за рожба. Днес Кристина Палазова е щастлива майка на две деца, а всички средства от продажбата на книгата й са дарявани на Фондация „Искам бебе”.

Въпреки че пише отскоро, Кристина Палазова вече е носител на няколко литературни награди – през 2020та печели първо място в литературния конкурс на Фондация „Арт галерия Константин”, през 2021-ва разказът й „Дар от праскови” е отличен с наградата на Дарик радио в Националния конкурс за къс разказ „Мостове”, през 2022 г. участва в курс по творческо писане, воден от Здравка Евтимова, а нейни разкази са поместени в сборника с творби, създадени по време на курса.

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *