С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

В диалог със синдикатите

Увеличение на всички основни заплати с 12% от 1 ви юли 2024 г. и  допълнителни стимули в края на годината, но след проведена атестация и оценка на индивидуалното представяне на всеки служител. Това е предложение на зам.-кмета по социални политики и здравеопазване Светослава Хайнова към синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“ на медицинските работници в детските ясли, детското и училищно здравеопазване, с които се срещна днес, съобщиха от пресцентъра на общината.

Повод за срещата бе искането на синдикатите за увеличение на заплатите със задна дата от 1-ви януари. Те аргументираха исканията си с високата годишна инфлация, сравнително ниските нива на заплащане на медицинския и педагогическия персонал и трудностите на служителите да се справят с ежедневните си разходи. Последното увеличение е от 2022 г. и частично от 2023 г., а повишението на МРЗ не се отразява на работещите.

Заместник кметът по „Социални политики и здравеопазване“ Светослава Хайнова прие доводите на синдикалните дейци, но отбеляза, че е много трудно да се коригират работни заплати за предходен период. „Приемам вашите доводи за основателни, знам какъв мотиватор за работа са възнагражденията. В същото време искам да отбележа, че системата на детските ясли се нуждае от преглед на ефективността, от оптимизиране на броя и състава на персонала и от ангажиране на служителите за съзнателно и отговорно изпълнение на задълженията. Констатациите и предложенията ще бъдат отправени към МЗ за приемане на промени в нормативната уредба“, каза заместник-кметът.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *