Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 387

“Върнаха” вота на Денница

Централната избирателна комисия е “върнала” на избирателите от село Денница вота, който служители на информационно обслужване са им отнели при въвеждане на данните от секционните протоколи. 76 гласа, дадени от местните в полза на Движението за права и свободи и отразено коректно в първичния протокол, при въвеждането им в информационно обслужване били “подарени” на ПП “Атака”. Така се оказа, че населеното с български турци село е гласувало за партията на Волен Сидеров.

Грешката е била забелязана почти незабавно и общинският лидер на ДПС сезирал за казуса ЦИК. На 14 юли комисията разгледала въвеждането на данните от протоколите на секционните избирателни комисии в ЦИК и сравняването им с данните от тези протоколи, въведени в РИК, от изборите за народни представители, произведени на 11 юли 2021 г., и анализирала на несъответствията.

В резултат на повторното въвеждане на данните от протоколите на секционните избирателни комисии в ЦИК и сравняването им с данните от тези протоколи, въведени в РИК, от изборите за народни представители, произведени на 11 юли 2021 г., анализа на несъответствията и на основание чл. 57, ал. 1, т. 1 и чл. 301 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия открила технически грешки, сред които и в секцията в Денница, община Венец. ЦИК одобрила анализа и коригирала грешката като гласовете, дадени на “Атака” се върнали на ДПС, каквато била и волята на избирателите.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *