Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 1,010

Вълшебен роман

KALITKO

Наркотиците били открити в тайник в роман

48 сини хапчета екстази с лого S върху тях открили полицаи в Нови пазар във вътрешността на детския партизански роман “Овчарчето Калитко” от белетриста Иван Хаджимарчев.

Читател на книгата е 32-годишният Храбрин Мирчев, местен жител с условна присъда за наркотици. В книгата имало и друга дрога.

Нахлуването на полицията в дома на Храбрин станало по сигнал, че се занимава с наркотици. Тъкмо да влязат в жилището, оттам се измъквал 20-годишният Стоян Н. Ченгетата го попитали дали не къта забранени вещества и младежът доброволно си признал за марихуана. При личен обиск от джобовете му били извадени две пакетчета от по 4.7 грама канабис. Работата със Стоян продължила и впоследствие, когато от дома му били иззети 79 семена за канабис, 4 таблетки с “усмивка”, вероятно екстази и 12 грама трева.

Междувременно криминалистите влезли в жилището на Храбрин. Точно в дебелия том на Иван Хаджимарчев се отворил изрязан в страниците тайник, а вътре били екстазито, две бучки амфетамин и три грама марихуана. Отделно бил намерен и буркан с 28 семена. Храбрин сам признал пред ченгетата какво е химическото съдържание на намерените бучки и хапчета.

По случая са образувани две досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 354 А от НК. Всички действия по разследването и документиране на престъпленията са под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Нови пазар, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *