Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 819

Възстановиха флористичната пътека

Продължава работата по поддържане на маршрутите в Природен парк „Шуменско плато“. Служители на Дирекцията възстановиха тематичния маршрут „Флористична пътека“, съобщават от пресцентъра на парка. Поставени са нови табели, указващи растителните видове, които могат да се наблюдават по пътеката, изцяло е възстановена маркировката. Маршрутът започва зад информационния център на Паметник „Създатели на Българската държава“, преминава през местността „Ченгелтабия“ и завършва в местността „Гарванлъка“ . Има обща продължителност 2 часа и 30 минути.

Флористична пътека

Подновени са също табелите на три парапланерни площадки, като са указани източния, югоизточния и южния старт.

Край заслон „Старият град“ е обезопасена детска пързалка. Съоръжението беше счупено и създаваше опасност при игра.

В добро състояние е парковото оборудване на заслоните „Автостроител 1“ и „Автостроител  2“. Служителите на Парка премахнаха избуялата растителност и разчистиха пътека към двете места за отдих. Около чешмите Голяма и Малка Халваджийка също е почистено от прорастнали треви.

Работата по подновяване и поддържане на парковата инфаструктура ще продължи. Предстои възстановяване на табели и маркировка по тематичните маршрути „Дендрологична пътека“ и „Карст под защита – дар за поколенията“.

С наличните ресурси от персонал и средства ДПП „Шуменско плато“ поддържа 13 заслона, 50 къта за отдих и километри туристически маршрути.

Малка Халваджийска чешма

Голяма халваджийка

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *