С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,082

Възпоменание за Дякона

С възпоменателна церемония в Шумен ще бъде почетена паметта на Апостола на свободата по повод 150 години от гибелта му. Община Шумен, Командването на Шуменския военен гарнизон и Факултетът „Артилерия, ПВО и КИС“ организират общоградски ритуал с поднасяне на венци и цветя.

Възпоменателната церемония ще се проведе на 19 февруари, неделя, от 11.00 часа пред паметника на Апостола на свободата на пл. „Освобождение“ в Шумен. Тя ще започне със заупокойна молитва в памет на Дякона, която ще бъде отслужена от архиерейския наместник отец Димитър. Слово за Васил Левски ще произнесе Росица Добрева, директор на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Ще участват и ученици от СУ „Васил Левски“, които ще изнесат рецитал, посветен на Апостола на свободата, съобщават от пресцентъра на Общината.

На церемонията ще присъстват кметът Любомир Христов, заместник-кметове, представители на общинската и областната администрация, общински съветници, политически, просветни и обществени дейци.

От общинската администрация канят гражданите също да се включат в ритуала и да почетат паметта на големия български революционер и национален герой Васил Левски.

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *