С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Във вихъра на Деси Добрева

Благодаря, Шумен! Благодаря на кмета Любомир Христов за поканата, поздравления за прекрасната организация! След тези думи Деси Добрева запя на откритата сцена заедно с публиката „Моя страна, моя България“.

Площадът на Шумен не е виждал толкова много хора през последните осем години, колкото събра в петъчната и съботна вечери фолклорният фестивал „Шумла“. Няма да броим посетителите, защото винаги ще се намерят хора, които да оспорят бройката. И не това е важно. Важно бе, че шуменци имаха нужда от такива качествени спектакли и подкрепиха с бурни аплодисменти снощи концерта на Мария Чакърдъкова и малките танцьори от шуменските ансамбли, а в съботната вечер аплодираха бурно невероятните изпълнения на Деси Добрева, която боса, в златна рокля като принцеса, наелектризираше с неудържимата си емоция и енергия публиката, която не спря да танцува заедно с нея.

Пред шуменци тя представи заедно с оркестър „Сандански брас“ спектакъла „Приказна нощ“, в който се включиха и танцьори от софийския ансамбъл „Гераци“. Деси Добрева покани и децата на сцената, с които заедно пяха и танцуваха, а после слезе сред публиката и пеейки поведе боса хорото.

Близо два часа шуменци се наслаждаваха на богатия топъл глас на певицата и на виртуозните изпълнения на музикантите от „Сандански брас“, а преминаването от един музикален стил към друг ставаше елегантно и почти незабелязано, което караше танцуващите бързо да сменят ритъма и стъпките. Заради бурните аплодисменти шуменци бяха възнаградени с няколко изпълнения, в които пяха заедно с Деси Добрева.

Преди концерта на Деси Добрева на сцената концерти изнесоха шуменските ансамбли „Мадара“ и „Гайтани“, които пристигнаха до откритата сцена с шествие от Градската градина до сградата на Община Шумен.

Утре, неделя, е последният ден на Фолклорния фестивал „Шумла“. Пред сградата на общината от 11,00 ч. ще започне Хоротеката – с участието на танцовите формации „Омая“, „Гайтани“ и „Шарена черга“. Хореографите са на ваше разположение. Елате да научите още някое хорце.

В 13,00 ч. е закриването на Фолклорния фестивал „Шумла“.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *