С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Всестранна езда в Кабиюк

Държавно първенство по всестранна езда ще се проведе от 17 до 19 в Шумен, съобщи председателят на Клуба по конен спорт в Шумен Станислав Дечев. Тридневните състезания се организират от Българската федерация по конен спорт и Клуб по конен спорт „Кабиюк“ с подкрепата на ДП „Кабиюк“.

В трите състезателни дни ще има обездка, кроскънтри и прескачане на препятствия. „От нашия клуб ще участват 12 коня, а общият брой на състезателите от страната ще стане ясно в петък на техническата конференция, която започва в 11 часа.“ – обясни Дечев.

В петък от 13 започват изпитанията по обездка в различните категории. В събота са изпитанията кроскънтри, те ще са от девет сутринта на поляната в Кабиюк. В неделя е турнирът по прескачане на препятствия. В трите състезателни дни жокеите трябва да покажат добра обездка, чист крос и конкурепик, допълни Станислав Дечев.

„Конният спорт е много скъп спорт, спорт за богати хора, за аристократи като голфа, като тениса, така и конния спорт в света. На времето през 70-те години имаше много участия, държавни коне, бази, спортни имоти, сега всичко е на частна практика, частни бази, позволяват си да се занимават с конен спорт хора богати, които имат страничен бизнес.“ – коментира още Станислав Дечев.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *