С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,082

Всеки глас е важен

Младежки дебат “Моето мнение има значение” ще събере в град Шумен водачите на листите на БСП, Български Възход, Коалиция ГЕРБ – СДС и Коалиция Продължаваме промяната – Демократична България на 22 март в 14 ч. в Пресклуба на БТА, за да отговорят на въпросите на младежите и да им покажат как се води културен дебат.  Кандидатите за народни представители, младежи и образователни медиатори ще дискутират  идеи за развитието на образованието, младежките политики, гражданското участие и толерантността по време на Младежки дебати “Моето мнение има значение-2023”. 

За събитието в Шумен участие са потвърдили: Иван Иванов – БСП, полк. Сашо Евлогиев – Български възход, Красимир Вълчев – ГЕРБ – СДС и акад. Николай Денков – Продължаваме промяната – Демократична България.

Дебатите не са партийно обвързани с нито една формация и всички участници са равнопоставени по време на дебатите, уточняват организаторите.

Целта на дебатите е да покажат на младежите културата на съдържателния, конструктивния и основан на доказателства публичен дебат по ключови обществени политики – как се провежда дебат, в който участниците защитават тези и излагат аргументи по същество, без да нарушават личното достойнство. Идеята е да се даде трибуна на младите хора, за да поставят на кандидатите за народни представители въпроси, проблеми и идеи, които ги вълнуват в сферата на образованието и младежките политики, насърчаващи гражданска активност и толерантност и от друга страна кандидатите за народни представители от различните политически формации да чуят гласовете на младите хора и дискутират пред тях различни визии и конкретни мерки за развитие на ефективни образователни и младежки политики, които стимулират гражданската активност и толерантност.

Дебатите се излъчват и онлайн, а възможност за въпроси има през платформата Sli.do.

В град Шумен дебатът може да се наблюдава от сайта на БТА – www.bta.bg

Както и във Facebook чрез страницата на Център Амалипе. Влезте в събитието тук, за да можете да наблюдавате.

Младежките дебати се организират в 4 града: Стара Загора, Шумен, Ябланица и Велико Търново от Център Амалипе, партньорски граждански организации и младежките групи за толерантност и гражданско участие.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *