Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 702

Връчиха почетните звания

На сесия на общинския съвет днес бяха връчени почетните звания на Община Шумен, одобрени чрез тайно гласуване но общинските съветници.

Кметът Любомир Христов и председателят на Общинския съвет Красимир Минчев връчиха званието „Почетен гражданин на Шумен“ на проф. Добрин Добрев. Христов отбеляза, че проф. Добрев получава наградата не защото е сред основателите на ГЕРБ в Шумен, а за това, че е един от 100-те световни учени, номинирани през 21 век като интелектуалец, заради неговата научна работа, висока култура и интелект.

Проф. Добрев отбеляза, че никой в България не обича бившите си началници и номинирането му от неговите колеги от Шуменския университет и от Академическия съвет е голяма чест за него. „Изненадан съм и от гласуването в Общинския съвет, че предложението мина при тайното гласуване. Знам, че съм труден човек, но хората, които са гласували за мен, явно са преодолели това чувство и това ме изненада. Така че аз съм оптимист за човешкия род, за шуменци и за Шумен. Бъдете все така отдадени на каузата на нашия град“, каза проф. Добрев след връчване на почетното отличие.

Званието „Почетен гражданин на Шумен бе връчено и на о.з. полк. Димо Димов – изтъкнат общественик, краевед, инициатор за създаване на музея на шуменския гарнизон и мн. др. Л. Христов припомни максимата, която полк Димов изповядва. „Вие сте ми бил преподавател и от вас съм запомнил, че без чест няма бъдеще, каза Христов и връчи отличието. Полк. Димов благодари за доверието, благодари на всички, с които е работил заедно през годините. „Без тях нямаше днес да го има това признание, каза Димов и допълни, че трябва да се направи всичко възможно да се върне авторитета на българската армия, защото без армия – няма народ, каза Димов и пожела успешна работа на общинските съветници за Шумен – град със славна история.

На журналиста Сава Тончев от Радио Шумен бе връчено почетното звание „Златна значка на Община Шумен. Тончев припомни, че за да се постигат високи спортни резултати, трябва да се обърне повече внимание на децата. Направете повече площадки за народна топка – когато децата играят, те ще се развиват, припомни думите на спортен деятел Сава Тончев. Той подчерта, че в ефира на БНР е произнасял хиляди пъти името на Шумен и е работил за утвърждаването на града сред спортната общественост в страната. Да споменавам името на Шумен в ефира, за мен беше чест, завърши Тончев обръщението си към съветниците.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *