С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Вредата от наркотиците

Беседа за вреда от наркотиците беше изнесена пред ученици от 9 клас на СУ „Панайот Волов“ в Шумен, съобщават от пресцентъра на ОДМВР. Деветокласниците и техният класен ръководител Галина Абаджиева гостуваха в полицейското управление в града, за да се запознаят по-отблизо с работата на полицията. Инсп. Валентин Вълев от Детска педагогическа стая им разказа по какъв начин наркотичните вещества въздействат на психиката, как правят хората зависими и нанасят вреди на всички функции в човешкия организъм. Учениците научиха от какво трябва да се предпазят и за какво да внимават при среща с непознати, когато попаднат в нова компания сред непознати хора, които ги приканват да опитат нещо ново.

С голям интерес деветокласниците изслушаха експерт-криминалистът Красимир Крумов, който им показа как се снемат пръстови отпечатъци и им разказа за действията на специалистите от криминалистичната лаборатория на местопроизшествие.

Преди това в дежурната оперативна част се срещнаха със ст. инсп. Захари Крумов, който им обясни как се насочват екипите при получаване на сигнал на спешния телефон и им показа доказателствения анализатор, който отчита наличие на алкохол в организма на водачите. Дежурният на РУ- Шумен Галин Йорданов им показа част от охранителните камери в града и им напомни да спазват обществения ред.

Гл. инсп. Галин Божилов и полицай Валентин Вичев представиха работата на полицейските служители и отговорностите, които имат униформените полицаи. Учениците разгледаха отблизо помощните средства, използвани от органите на реда при изпълнение на служебните им задължения- палки, бронежилетки, каски, щитове и оръжие.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *