С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,799

Волвото изгоря, разследването пуши

Бялото Волво XC60, с което 18-годишният Жечко Кюркчиев направи катастрофа и причини смъртта на 22-годишната Светомира е изгоряло, не съобщиха ОДМВР и Окръжната прокуратура в Шумен. За това, че веществено доказателство по случая с катастрофата до Кръговото при Практикер е изгоряло, репортерите в Шумен научиха случайно, след като говорителят на главния прокурор Сийка Милева в коментар за столичното издание БГНЕС съобщи, че се водят две досъдебни производства, едното за катастрофата и друго за “самозапалване” на автомобила, с който е причинена катастрофата.

Вероятно за малкото време, което е изминало от ПТП-то на бул. “Симеон Велики” ангажираните с произшествието толкова са омазали положението, че разследването на катастрофата в Шумен, отива в националното следствие. За това е съобщила пред БТА говорителката на главния прокурор Сийка Милева.

Милева посочи, че разследването се очаква да дойде в София по предложение на прокуратурата в Шумен. Ще бъде направена преценка дали друга, равна по степен прокуратура, да оказва надзор по разследването. Милева потвърждава и пред БТА, че обвинението е започнала разследване по случая със самозапалилия се автомобил, който Кюркчиев е карал и който е бил на паркинг на МВР.

Потърсени за коментар, от МВР са обяснили, че на въпросния паркинг има видеонаблюдение. От него се виждало, че няма намеса върху колата. Ама се е запалила. СлочАеноС? Задължение на длъжностните лица, извършвали огледа на автомобила е било да обезопасят колата така, че подобен инцидент да не може да се случи, включително чрез изключване на електрическата система чрез прекъсване на захранването от акумулатора или акумулаторите.

Главният прокурор Иван Гешев е коментирал също пред БГНЕС днес, че е бесен. И ние шуменци сме бесни. Искаме справедлив процес за извършителя, без манипулация на доказателства по делото и без поругаване на паметта на загиналата с правни еквилибристики и алабалистики. За доброто и на младежа, причинил катастрофата, е вината му да бъде доказана в точните граници така, че след евентуална присъда да не остават съмнения нито, че е ощетен, нито, че е получил подарък от разследването. За жертвата такъв подарък няма да има така или иначе.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *