Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 324

Вода няма, защото…

Неизвестни злосторници са повредили скоба по 500-милиметров водопровод при помпената станция до бившия Винпром при опит за кражба, видя репортер на Шмоко.бг. Това е четвърто посегателство в тази част на водопровода през последните години.

Навремето вместо ламаринени скоби от манганова стомана имало чугунени “жабо” по връзките, но заради кражби преминали на скоби. Вероятно през тази нощ на мястото до помпената станция са дошли крадци на метали за да приберат скобите. Три от четирите болта от горната страна са били развити или срязани, четвъртият със сигурност е срязан с акумулаторен ъглошлайф. Това се вижда от останалата част от болта. При срязването на последния болт обаче под напора на налягането скобата се е разтворила и е паднала на дъното на шахтата. Стреснати от водната струя крадците са избягали и са изоставили скобата, която в четвъртък преди обед беше извадена от работници от дъното.

Водопроводът захранва централната и високата част на Шумен и в момента екипи на ВиК работят по отстраняването на аварията и поставяне на нова скоба. Вероятно след възстановяването на водопровода в част от града водата ще дойде. Според неофициална информация, обаче, има две други аварии в района, които не са свързани с този водопровод, а със свлачище в Сусурлука.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *