С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,096

Вода за Черенча

Със съдействието на Община Шумен, „ВиК – Шумен“ ООД завърши рехабилитацията на съществуващия водопровода по ул. „Фисек“ в с. Черенча. Подменени бяха 130 м съществуващ етернитов водопровод с диаметър 80 мм, както и 3 бр. сградни водопроводни отклонения и 1 бр. наземен пожарен хидрант, съобщават от пресцентъра на водното дружество. Отстранена беше голяма авария по довеждащия водопровод към селото. Подмененият водопровод е с по-голям диаметър, изпълнен е със съвременни материали и е положен на нормативно изискващата се дълбочина от 1,50 м.

Съществуващата в с. Черенча водопроводна мрежа е строена през 1952 г.  и 1967 г. и е силно амортизирана, с изтекъл експлоатационен срок и на дълбочина 3 м. Това води до чести аварии, чието локализиране и отстраняване е трудно, поради голямата дълбочина, на която се намира водопроводът и изменената вертикална планировка на района.

„Изпълнените дейности ще доведат до намаляване на физическите загуби на вода в мрежата на с. Черенча и ще облекчат режима на водоподаване“, каза инж. Емил Томов, управител на „ВиК – Шумен“ ООД. „Нашите анализи показват, че за постигане на трайно решение е необходимо да се подменят още 400 м съществуващ водопровод и да се изпълни рехабилитация на дълбокия сондаж, за което Община Шумен обяви, че е заделила 55 000 лв. от своя бюджет,“  добави инж. Томов, цитиран от пресцентъра на ВиК-Шумен.

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *