Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 940

Вода в училище

Община Шумен и “Водоснабдяване и канализация – Шумен” са организирали доставка на вода за битови и санитарно-хигиенни нужди в общинските училища, видя репортер на Шмоко.бг. Цистерна на ВиК докара вода в СУ “Сава Доброплодни”, където учат най-голям брой ученици в Шумен. Според директора на училището д-р Албена Иванова-Неделчева кризата с аварийните водни ремонти не се отразява на санитарните стандарти в училището.

“Заради информацията, че предстоят ремонти предварително купихме празни бидони по 120 литра за вода, за хигиенни нужди и за почистване на коридорите и стаите, имахме и по-стари бидони, така че създадохме организация за дните без вода. В четвъртък нямахме никакви проблеми, защото по интуиция заредихме съдовете още в сряда, така че вчера нямахме проблем с поддържането на хигиената –  подови настилки, чиновете и тоалетните в съответствие с установената практика и стандарти.

В първия ден на аварията от Община Шумен ни предупредиха, че за петък организират водоноски, така че в четвъртък успяхме добре да изчистим без да пестим вода. Днес в 9:00 дойде водоноска в училище и отново сме заредили всички бидони.” – разказа директорът на Савата.
,
“Родителите нямат повод да се притесняват относно хигиената и вероятността или възможността от възникване на зарази и инфекции. Днес купихме и дизенфектанти за ръце, които да използват учениците при посещение на санитарните възли.” – допълни д-р Иванова-Неделчева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *