Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 492

Водата се замътила

Стойностите на мътността в шуменската питейна вода са завишени и в момента са над обичайните приемливи за потребителите, съобщава РЗИ-Шумен на сайта си. Инспекцията препоръчва в населените места, които се водоснабдяват от язовир Тича, да не пият вода от чешмата.

Водната проба е взета вчера, на 27 февруари, за физикохимичен и микробиологичен анализ от предварително определени пунктове. Други отклонения, освен мътност, не са установени.

В пунктовете, от които е взета водата, е отчетено наличие на остатъчен свободен хлор, съответстващо на нормативните изисквания, уточняват от РЗИ.

От страна на здравната инспекция е засилен контролът над дезинфекцията на водата, подавана от ВиК – Шумен. Ежедневно в лабораторията на инспекцията ще се следят промените в показателя мътност, остатъчен свободен хлор и микробиологичните показатели.

Инспекцията препоръчва водата в населените места, водоснабдявани от язовир “Тича” – Шумен, Велики Преслав, с. Панайот Волов, с. Белокопитово и с. Дибич, да не се ползва за пиене.

Актуална информация за качеството на питейната вода в зона на водоснабдяване язовир „Тича” ще бъде публикувана ежедневно на сайта на РЗИ.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *