Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 717

Водата от чешмите

Вода за пиене можете да си напълните от чешмите в гр. Шумен до к-с „Кьошковете”; по пътя за Паметник „Създатели на българската държава”; по пътя от гр. Шумен за кв. Дивдядово; в кв. Дивдядово, ул. „Изворна“ до комплекс „Бохеми“; в кв. Дивдядово, ул. „Поройна“; чешма № 2 по пътя за с. Лозево и чешмата на разклона за с. Кочово по пътя от с. Лозево за с. Новосел. Припомняме, че водата от тези чешми отговаря по всички изследвани от РЗИ показатели за годност, според последните проверки от 10 януари.

Водата от чешмата на ул. „Янко Сакъзов” е с наднормено съдържание на нитрати. Измерената  стойност за нитрати е 56 мг/л, при максимално допустима 50 мг/л. Водата от тази чешма да не се ползва за пиене от малки деца, предупреждават от РЗИ.

С отклонения по микробиологични показатели е водата от чешмите в гр. Шумен местност „Бабешкия мост“ в кв. Б. Българанов; на кръстовището на ул. „Тетово“ и ул. „В. Левски“ (срещу Томбул джамия) и чешма № 1 по пътя от гр. Шумен за с. Лозево. Водата от тези чешми не следва да се ползва за пиене, предупреждават от РЗИ.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *