Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Внуците на Владигеров в Шумен

Внуците на големия български композитор Панчо Владигеров – близнаците Александър и Константин Владигерови се завръщат в Шумен с концерт на открито.

На 12 август, четвъртък, от 20,30 часа на лятната сцена в парк „Студентски“ братя Владигерови ще свирят за шуменската публика и ще отведат зрителите на едно необикновено музикално пътешествие. В концерта ще участва и Васил Хаджигрудев – контрабас. Входът за зрители е свободен.

В програмата тримата музиканти ще изпълнят произведения от Панчо Владигеров, Джордж Гершуин, Милчо Левиев, Пакито ди Ривера, Джери Мълигън, Торд Густавсен, Хенри Манчини, Дейв Брубек, Джони Грифин и др., както и свои импровизации на традиционната еврейска музика „Клезмер“.

Непосредствено преди концерта, от 19,00 часа, в залата на втория етаж в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ ще бъде прожектиран новият български документален филм „Петолиние на паметта“, посветен на музикалната фамилия Владигерови. Входът за прожекциятае свободен за зрители.

Премиерата на „Петолиние на паметта“ беше през септември миналата година, като част от фестивала за документални филми„Master of Art“, който се провежда в София, Пловдив и Варна. Сценарист и режисьор на лентата е Марио Кръстев. В нея Екатерина, Александър, Константин и по-големият им брат Панчо Владигеров – внук разказват за живота и творчеството на баща си – Александър Владигеров, както и за световноизвестния си дядо Панчо Владигеров.

Концертът и прожекцията на филма се осъществяват със съдействието на Община Шумен.

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *