С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Внимание към крепостта

Шуменската крепост отгоре

Шуменската крепост от птичи поглед.

Регионалният исторически музей в Шумен започва кампания за популяризиране на музеите и дейностите си за следващата 2016 г. Първият обект, към който ще бъде привлечено вниманието, е Шуменската крепост, включена в европейския проект “Оттука започва България”.

 

Извършените там реставрации, консервации и допълнителни дейности целят създаване на траен интерес от страна на туристи и туристически фирми и повишаване качеството на обслужването.

 

За да стигне информацията за този атрактивен музей на открито до заинтересованите, Шуменска крепост става част от кампания за насърчаване на вътрешния туризъм. В рамките на тази идея Шуменска крепост се включва в пътеводителя “50 места, които да посетите в България през 2016 г.” – издание, разпространявано в хиляди екземпляри на Международния панаир на книгата в София, в магазини, книжарници, бензиностанции и др.

 

Информацията за Шуменската крепост и РИМ – Шумен с всички обекти в неговата система ще присъства 12 месеца онлайн в специален сайт с над 87 хиляди посетители всеки месец и в още над 10 сайта, както и в радио и телевизионно отразяване.

 

Участието на обекта в тази кампания стана възможно със съдействието на Областната управа Шумен и финансовата подкрепа на шуменска пътностроителна компания. Бонус към офертата е публикуването на информация за събитие в “Календар на събитията”, поместен в печатното издание на Пътеводителя за 2016 г. Събитието, което РИМ –Шумен промотира, това е Европейската нощ на музеите, включваща всички музеи и галерии на територията на Шуменска област.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *