Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 1,010

Внезапна сърдечна смърт

maxresdefaultОстра сърдечна недостатъчност е причинила смъртта на 59-годишния Огнян Димитров, който колабира в сряда към обяд пред кино “Херсон”. Това сочат резултатите от извършената днес аутопсия. Точната “диагноза” е внезапна сърдечна смърт.

Лекарите дефинират термина по следния начин:

“Внезапната сърдечна смърт (Sudden Cardiac Death) (SCD) е естествена смърт, дължаща се на сърдечни причини, известена от внезапна загуба на съзнание в рамките на един час от появата на остри симптоми; може да е известно наличието на предварително сърдечно заболяване, но моментът и начинът на смъртта са неочаквани”.

По повод на разпространените информации в социалните мрежи и новинарски сайтове, че мъжът е починал след падане от подхлъзване: по тялото и главата му не са открити никакви травми, които биха могли да причинят смърт.

Инцидентът с Огнян Димитров стана докато мъжът вървял по пешеходната част на бул. “Славянски” точно пред кино “Херсон”, като минувачи забелязали, че залита напред и пада. При падането си удря и главата.

Коментари

  • Капитан Кид червената брада януари 7, 2016 в 10:11 pm

    Не мога да се съглася с това заключение.След като има свидетели как човекът се подхлъзва и си удря главата на място,където днес проверих има бордюр.Напълно възможно е човек да получи сърдечен удар при такъв инцидент от уплаха например.В тази държава за 26 години се налага обикновенният човек да е специалист по всичко,за да оцелее и да може да се защити.

  • Доктор Башар януари 7, 2016 в 5:48 pm

    Да бе, да. Ко казва “експертизата” дали стреса от падането може да причини смърт?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *