Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

ВМРО: Напред с Конституцията

С раздаване на екземпляри на Конституцията на кандидатите за народни представители започна предизборната кампания на ВМРО-БНД в Шумен. Кандидатите за народно доверие получиха книжка с основния закон на Република България от ръцете на Арангел Аргиров, племеник на дясната ръка, личния секретар на революционера и дългогодишен лидер на ВМРО Ванче Михайлов. Старт на кампанията даде лично лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов.

„Като видях какво прави във вторник служебното правителство, ще трябва да я пратя на о. з. генерала Янев, служебния министър-председател, защото с тези т. н. зелени сертификати нарушиха основните права на хората. И го казвам, не защото съм антиваксър, аз съм се ваксинирал, даже съм си сложил трета игла и смятам, че хората трябва да се ваксинират. Но българските политици нямат куража да излязат пред хората и да кажат какво е положението, трябва ли или не трябва да се ваксинираме. Така правеше и Борисов, така правят и тези сегашните. Крият се ошумоляват се – излез и кажи на хората, простичко и ясно: Аз като президент на Републиката или министър-председател се ваксинирам, защото това нещо би могло да ви предпази от COVID-19 и да ви спаси живота. Само че не смеят да го кажат, защото виждат, че част от обществото е объркано, а друга част е против и за това е по-лесно да си мълчиш и който оцелее – оцелее. Да сте видели някой от политиците да излезе и да говори по темата? Това какво показва? Че тези хора не стават за държавници. Да, те могат да се появят от Канада, от резерва на армията, от където си искат, но тези хора нямат качеството на държавници. Един държавник трябва не само да взема трудни решения, но и да може да ги обявява и разяснява на хората. Именно това мълчание повече от половин година при сегашното правителство и обърканите изказвания при предишното, на някои от министрите, объркаха хората окончателно. Никой не реагира, когато всевъзможни измислени герои спекулират със страховете на хората и на практика ги призовават да се самоубият, да не се ваксинират.“ – това каза с Конституцията в ръка в прес клуба на БТА в Шумен лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Какво очаквате от едно правителство, в което здравният министър преди да си помисли, че може да стане здравен министър хвърляше маската и агитираше против ваксинацията. Какво очаквате да се случи в държавата?“ – попита реторично Каракачанов горещата тема със зелените сертификати. Лидерът на ВМРО коментира и вината на служебното правителство за ангажиране с решаване на политически въпроси, вместо да организира изборите.

„Ние от ВМРО винаги сме спазвали Конституцията и върховенството на закона. В Конституцията ни се казват много други неща, които не се спазват. А именно, че образованието до 16-годишна възраст е задължително и безплатно. И това означава, че тези, които не спазват конституцията, за тях трябва да има санкция. Ние не го наричаме санкция, а справедливост – тези, които са неграмотни и не са спазили конституцията и живеят в гетата само от социални помощи и нямат образование поради неспазване на Конституцията, трябва да бъдат лишени от правото да гласуват. Не може неграмотните маси, нашите мургави сънародници в гетата да предрешават изборите в България, защото някой им плаща. Това не е нормално. Само че нашите политици нямат дупе да излязат по този въпрос, защото се страхуват, че ще им се скарат от американското посолство, от германското посолство, от Брюксел, че някой ще им дърпа ушите.“ – каза още Красимир Каракачанов.

Каракачанов коментира и грубото нарушаване на Конституцията от страна на бившия служебен министър Кирил Петков.”Слушам и се смея като го слушам канадеца Кирчо как си кръстил партията. “Да продължим промяната”. Коя промяна да продължим? Това, че ти стана министър и ти се промени житието? Ама кое друго? Откакто стана министър скочиха цените на тока, на хранителните продукти, това да продължим да го променяме в тази посока и да станат още по-големи ли? Те дори не могат да измислят нещо оригинално като наименование на своите формации. Те дори не направиха формации, а използваха две регистрации на партии ментета, които ги няма в живия живот. През задната врата – в политиката.”

„Листата отново е единствената българска и шуменска листа. В нея няма спуснати отнякъде или сложени от някого хора, всички са личности, които работят, творят, живеят в Шумен и са свързани дълбоко с Шумен. Отново през тази кампания ще акцентираме върху това, че ние сме единствените, които отстояват българските национални интереси и добруването на българския народ. Нещата, които ще защитаваме са доходи, семейство, сигурност.“ – каза при представянето на листата Деан Станчев, който отново е водач в 30-и МИР. След него е лидерът на градската организация доц. Стефан Минков, следват адв. Иван Калайджийски, Христо Драгозов, Стилияна Милева, Иван Стоянов, Росица Вескова, Дария Червенкова и Венцислав Симеонов.

Пресцентър ВМРО-БНД

Купуването и продаването на гласове е престъление

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *