С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 2,283

Вкусът на хляба

IMG_0906Селски хляб, хляб с квас, хляб с моркови, с ръжен шрот и закваска – това е само част от „менюто“ в „Пекарна 99“, която отваря врати днес в Шумен. Първият клиент на хлебопекарната на път за работа малко преди 8 сутринта стана кметът Любомир Христов. Преди да изпие едно кафе Христов хвърли по земята шепа монети и пожела на хлебарите да напълнят с пари чувалчетата от брашното и да ги реинвестират обратно в шуменската икономика.

 
Името на пекарната идва от местоположението й – на „Цар Освободител“ 99 в сградата на бившите „Сортови семена“, а инвестицията е на фирмата „Чинар трейд“ ООД. В „Пекарна 99“ вече са премислени, описани, изпробвани и коригирани рецептите за над 30 вида хляб. Всичко в обекта е авторско – не само рецептите за хляба, но и идеята за интериора и целият проект.

 
Според майстора пекар Веселин Йовчев пекарната е оборудвана с най-ново поколение техника, която няма до момента аналог не само в Шумен, но и в страната. Хлябът е като изпеченият върху камък от детството на нашите баби – пече се на подова фурна MIWE директно върху каменна плоча или „на табан“, както са му казвали някога на село.

 
В „Пекарна 99“ сутринта заредиха и първите закуски, които ще опитат клиентите при официалното отваряне в 10.00. В някой от следващите дни ще ви покажем и цялата технология на хляба от брашнения чувал до ухаещата коричка.

 

 

IMG_0903

Хляб

IMG_0895

IMG_0896

IMG_0911

IMG_0925

Пекарна 99

IMG_0918

 

 

 

Коментари

  • 444 ноември 26, 2015 в 9:54 pm

    А правопис?! Кое е правилно:
    – с закваска
    – със закваска

  • Varg ноември 25, 2015 в 4:15 pm

    Има едни италиянски металисти,които пътували с автобус до репетиционната по линия 77 и така озаглавили и проекта си.

  • 12345 ноември 25, 2015 в 1:09 pm

    Да не кажете, че съм хейтър, но не видях на табелката с цените на различните видове хляб – ГРАМАЖ!!!
    Цените са ясни, но хляба колко грама е 100, 200, 300, 400 …. и т.н.?

  • Мартина ноември 25, 2015 в 11:30 am

    Браво, страхотно е станало, задължително ще го посетим. Ей такива млади хора трябват на този град!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *