С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

ВиК ремонтира напорен водоем

За отстраняване на проблемите, свързани със загуби на вода и структурни нарушения по един от водоемите, обслужващ с. Никола Козлево и с. Вълнари,  ВиК – Шумен извърши планов ремонт на напорен водоем (НВ) 300 куб.м, съобщават от пресцентъра на водното дружество.

Във връзка с изпълнението на плановия ремонт на НВ 300 м3 дружеството инвестира и в  реконструкция на довеждащ водопровод с дължина 60 м, с диаметър ф160ПЕВП и два спирателни крана – СК150 към него. Целта е да бъдат изолирани намиращите се в близост два водоема, така че да работят самостоятелно, за да не се прекъсва водоснабдяването към двете населени места – с. Никола Козлево и с Вълнари.

При изпълнение на ремонта на НВ 300 м3 бяха извършени следните дейности: монтаж на инжекционни пакери (вентили, които осигуряват връзката между инжектирания строителен материал и инжекционната техника), запечатване на фуги, инжектиране с инжекционна помпа под налягане на двукомпоненти, обработка откъм мокрите камери на стените с бетонзаместваща система, хидроизолация на стени и дъно. След приключване на ремонтните дейности по напорния водопровод се пристъпи към пълнене с вода и нормализиране на водоподаването към двете населени места.

„Грижим се и системно инвестираме и в малките населени места. Изпълнението на този ремонт ще доведе до значително подобряване на водоснабдителната услуга за жителите на с. Никола Козлево и с. Вълнари – повишава се сигурността на  водоснабдяването и се намаляват загубите на вода“, каза Антон Стефанов, главен инженер на ВиК – Шумен, цитиран от пресцентъра на ВиК – Шумен.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *