С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Визита на Толга Оркун и при кмета

Днес кметът на Шумен проф. д-р Христо Христов бе домакин на работна среща с Генералния консул на Република Турция в Бургас г-н Толга Оркун. В срещата участваха всички заместник – кметове и вицеконсулът на Република Турция в Бургас Осман Таш. В началото на посещението кметът проф. Христо Христов представи пред турските дипломати основните приоритети на кметския екип за превръщането на Шумен във водещ икономически и туристически център в Североизточна България, съобщиха от пресцентъра на общината.

Основен акцент в разговорите бяха възможностите за сътрудничество в областта на образованието, културата и бизнеса. На срещата турският дипломат изтъкна, че ще работи активно за развитието на доброто икономическо и търговско партньорство.

В тази връзка г-н Оркун изрази готовността си да съдейства за организирането на посещения на български делегации в Одрин и Къркларели, и за реализирането на възможности за обмен на опит и повишаване на професионалната квалификация на българските граждани. „Вашето бъдеще е важно за нас, защото Вие сте наши приятели и в рамките на това приятелство аз обещавам да съдействам за реализацията на ваши бъдещи проекти“, сподели г-н Оркун.

В разговора двете страни се договориха и за осъществяването на активен културен обмен, посредством организиране на събития, популяризиращи фолклора и традициите на двете страни.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *