С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Вече в длъжност

Окръжният прокурор Маргарита Георгиева

Новият административен ръководител на окръжната прокуратура в Шумен Маргарита Георгиева вече пое новите си отговорности.

Днес шефката на Апелативната прокуратура във Варна Ружа Големанова връчи на новия шуменски окръжен прокурор акта за встъпване в длъжност.

Маргарита Георгиева беше избрана с 10 гласа “за” от прокурорската колегия на ВСС на 22 февруари 2017 г.

Юридическият й стаж е над 18 години, от тях над 16 г. е работила последователно в Районната прокуратура във Велики Преслав и в Окръжната прокуратура в Шумен.

От 2013 г. до избирането й за административен ръководител на Окръжната прокуратура в Шумен тя беше заместник-окръжен прокурор. От 14 декември 2016 г. изпълняваше функциите на административен ръководител.

Приоритетите в нейната работа, залегнали в концепцията за стратегическо управление на Окръжната прокуратура в Шумен, са: увеличаване на броя и качеството на бързите и незабавни производства; постоянен контрол за срочност, качество и ефективност в работата на магистратите; намаляване броя на оправдателните присъди и на върнатите от съда дела; по-широко използване капацитета на следователите и екипна организация на работата по досъдебните производства с фактическа и правна сложност.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *