С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 69

Велики Преслав – победител

Община Велики Преслав е избрана за победител в Националния конкурс между общините на „Нестле за Живей Активно!“ 2020 г., съобщиха от компанията. Награждаването на най-активната община в България се проведе днес на специална онлайн церемония. Целта на конкурса е да награди общината, показала най-силни амбиции да промотира активния начин на живот и балансирано хранене на територията си.

В „Нестле за Живей Активно!“ през септември 2020 г. участие взеха общо 22 общини, а привържениците на инициативата извървяха заедно 26 658 976 крачки на 22 септември само в София. Дори и в условията на COVID-19 през 2020 г. в инициативата се включиха хиляди хора от различни населени места в страната, за които движението и спорта носят ползи и са в основата за едно по-здраво бъдеще. В конкурса участваха общо 19 от 22 общини, като организираха за местното население различни инициативи с цел насърчаване на активното движение – пешеходни преходи, велопоходи, спортни турнири, нощно бягане, детско риболовно състезание и др., спазвайки всички мерки за безопасност. В предварителния етап на конкурса бяха избрани 7-те най-активни общини – Добрич, Бургас, Велики Преслав, Плевен, Берковица, Ардино и Брегово.

Жури в състав: Асен Марков, главен секретар на Министерство на младежта и спорта, Мария Яровая, представител на НСОРБ, волейболистът Евгени Иванов-Пушката и неговата съпругата Маруся Иванова, дългогодишни посланици на инициативата, Мария Тодорова, юрист на Нестле България избра община Велики Преслав за победител в Националния конкурс „Нестле за Живей Активно!“.

Голяма награда, която община Велики Преслав получи от Нестле България, e финансова подкрепа за реализиране на проект за спортно игрище и зона със спортни уреди на открито, които ще бъдат обособени в градския парк. Проектът ще помогне за подобряването и благоустрояване на жизнената среда в общината , както и ще вдъхнови активния начин на живот на жителите.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *