Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Вдигат цените на такситата

Група таксиметрови превозвачи в Шумен искат увеличение на минималната цена за километър пробег. Предложението е да се уеднаквят дневна и нощна тарифа и цената на километър пробег да стане 0,85 лв. Досега минималната дневна тарифа беше 0.40 лв., а нощната 0,60 лв., максималната беше съответно 1,20 лв. и 1,50 лв. Предложението е мотивирано със създалата се ситуация и динамичната промяна на цените на горивата, както и на всички стоки и услуги на територията на страната.

Таксата за повикване не може да надвишава повече от 50% цената за километър пробег. Първоначалната такса е от двоен до троен размер от минималната цена на един километър пробег. Цената на минута престой не може да надвишава 50% от цената за един километър пробег.

Докладната до Общинския съвет е внесена от кмета на Шумен Любомир Христов. Тя ще се гледа на предстоящата на 28 октомври сесия.

Общинските съвети определят минимални и максимални цени на таксиметровите превози за следващата година до 31 октомври. Ако те не бъдат одобрени, остават да действат цените от предходната година.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *