Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

Вдигат кметските заплати

Заплатите на кмета на Шумен  Любомир Христов и на кметовете на селата от общината ще бъдат увеличени със задна дата от 1 януари 2019 г. Предложението за 10-процентно увеличение и  е от група общински съветници от ГЕРБ, ДПС, председателя на общинския съвет Борислав Беджев и неговия заместник Пламен Петков от АБВ. То ще бъде обсъждано на сесията на Общинския съвет на 28.02.2019 г..

С  увеличението заплатата на градоначалника  ще стане  2750 лв., а в селата кметовете ще получават между 615 и 945 лева.

Последното повишение на кметските заплати бе в размер на 8,7% пред 2017 г. и формира 2500 лв. за Любомир Христов, а на селските кметове от 545 до 830 лв. в зависимост от големината на населеното място.

Повишаването на кметските заплати води след себе си процентно  увеличение на заплатите на общинските съветници и омбудсмана.

На сесията съветниците ще обсъдят предложението за удостояване със званието „Почетен гражданин на Шумен“ хореографа Иван Иванов по повод неговата 70-годишнина и заслугите му към града. Предложението е на представителни организации на хореографите в страната.

Съветниците ще трябва да обсъдят и предложението на „Албия“ ЕООД  да им бъде отдадена под наем почивна база вила „Пазачница“ на Шуменското плато за срок от 10 години. Досега имотът се управляваше от ОЖИ.

Общо 33 точки предвижда  предварителният дневен ред на предстоящата сесия, който бе одобрен днес от консултативния свет при председателя на Общинския съвет проф. Борислав Беджев.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *