Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 1,039

Ваксини за учители и възрастни

69 души от персонала в детските градини на община Шумен от близо 500 работещи в тази сфера са заявили желание да бъдат ваксинирани срещу Ковид19, съобщават от пресцентъра на кметството. Информацията е от детските заведения и е подадена в отдел „Образование, наука и развитие“ в общината.

Още  343-ма педагози от училищата на територията на общината също са поискали да бъдат ваксинирани. Това показват данните, събрани от Регионалното управление на образованието в Шумен. Заявленията се подават лично от педагозите, а информацията се предоставя на Регионалната здравна инспекция.

От пресцентъра на Общината съобщиха преди минути, че по данни на РУО  86 души от непедагогическия персонал в училищата са заявили писмено желание за ваксинация срещу Ковид19.

Списъците за ваксиниране на персонала и потребителите от Дома за стари хора „Д-р Ст. Смядовски“ и Дома за лица с умствена изостаналост в Лозево са подадени към РЗИ още в началото на тази седмица. Общият брой на желаещите от двете социални заведения да се ваксинират е 172-ма души – 60 възрастни от старческия дом и 18 души персонал, както и 82-ма мъже от дома в Лозево и още 14 души от персонала там.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *