Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 967

Ваксинацията продължава

 

Новият фризер в РЗИ Шумен за съхранение на ваксините.

Към днешна дата са ваксинирани 1041 души от Шуменска област, от които 383 са получили и втора доза. Всички те са вакснинирани с препарата на Pfizer/BioNtech. През изминалата седмица в областта са поставени ваксини на общо 222 души – на 98 души първа доза и на 124 души – втора.

След приключване на кампанията за изследване с бързи антигенни тестове за COVID-19 на учителите и непедагогическия персонал в училищата в област Шумен, започна и имунизирането на желаещите. Поставянето на ваксините се извършва в имунизационен кабинет на РЗИ – Шумен, в ДКЦ I и в СБАЛК “Мадара“.  Поставя се ваксината Pfizer/BioNТech.

Днес в РЗИ-Шумен ще пристигнат още 516 дози от ваксината. Те ще бъдат поставени на медици и здравни служители /предимно като втора доза/, на педагогически и непедагогически персонал, а от днес стартира и кампанията сред лица от социалните домове в областта. До края на седмицата с 257 дози ще бъдат ваксинирани 257 души /потребители и персонал/ от домовете за стари хора в Шумен, Нови пазар и село Друмево, домовете за възрастни с умствена изостаналост в Лозево и в Черни връх.

Бройки от ваксината на Астра Зенека в Шуменско не са пристигали.

В РЗИ-Шумен миналата седмица е доставен фризер, в който ще се съхраняват ваксините, изискващи температурен режим от минус 70 градуса.

Ваксините ще се съхраняват при минус 70 градуса.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *