Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 940

Ваканция има, заповед няма

Заповед няма, а мисирките от МОН са сбутали новината в новина за възстановения в 8 области учебен процес.

Заповедта за грипна ваканция вероятно е издадена, но не е получена в учебните заведения към 18:30 в сряда, научи Шмоко.бг. Едновременно с това от пресцентъра на Община Шумен съобщиха, че в телефонен разговор на кмета Любомир Христов с министъра на образованието Красимир Вълчев е станало ясно, че министърът е подписал заповедта дните в четвъртък, 6 февруари и петък, 7 февруари да бъдат неучебни за Шумен и областта. От пресцентъра на кметството също нямат информация защо заповедта не е получена, но се обърнаха с молба към медиите да информират гражданите на Шумен.

На сайта на Министерството на образованието и науката в рубриката новини обаче Шумен е сред градовете, които са с преустановен учебен процес.

“До 7 февруари няма да има учебен процес във всички училища в областите Варна, Перник, Шумен, Търговище, Русе, Плевен, Велико Търново, Силистра, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Пловдив и Пазарджик.” – пишат администраторите на сайта.

Бавната и неадекватна реакция на просветното министерство държа до последно в напрежение родители, деца, учители и и ръководители на учебните заведения. Мисирките от МОН са поместили информацията не в новина за това, че ще има грипна ваканция в изброените градове, а в информация, че се възстановява учебният процес.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *