С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Бързи герои 112

На 8 февруари 2023 година от 14,00 часа в сградата на Община Шумен в зала 203 ще бъде представена здравно-образователната програма за борба с последиците от инсулт   FAST Heroes 112/ БЪРЗИ ГЕРОИ 112“ , насочена специално към деца от 6 до 9 години и техните близки. Целта на програма е да обучи децата и родителите как да разпознават симптомите на инсулт и как да действат правилно в случай на спешност. Поканата за работната среща е от д-р Ивайло Петров, председател на Постоянна комисия „Здравеопазване и социална политика“ към Общински съвет Шумен. Идеята е тази програма да положи жизненоважни знания и умения в  борбата с тежките последици от инсулта.

Програмата FAST Heroes 112/ БЪРЗИ Герои 112   ползва ентусиазма на децата да предават знанията си и да влияят на своите близки. Тази забавна, ангажираща и образователна интерактивна програма им предоставя практически животоспасяващи умения и учи децата на емпатия.

По последни данни на Световната организация за инсулт един от всеки четирима възрастни ще получи инсулт до края на живота си! България от години е на първо място в Европа по смъртност и инвалидизация от инсулт. Но инсултът е лечим, ако се реагира бързо, а целта на програмата е именно да научи малки и големи да разпознават симптомите и да реагират бързо.

В България програмата „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“ стартира през месец април 2021 година. Безценна за този проект е подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването и на Българското дружество по неврология. 

До този момент програмата „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“ се осъществи в 15 български общини, където се обучиха над 4000 деца и техните семейства, т.е. още над 24 000 възрастни. Училища в над 20 страни по света работят заедно за изграждане на общност от един милион деца с една голяма мисия – да спасят своите баби и дядовци.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *