Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Възражение бумеранг

Шофьор от силистренското село Полковник Таслаково е бил осъден от съда в Нови пазар да плати 3 хиляди лева за набеждаване на пътен полицай в корупция. Безпрецедентното дело е било заведено от засегнатия катаджия и завършило с успех и на втора инстанция.

Окръжният съд в Шумен е потвърдил решението на новопазарския съд, като към глобите и обезщетението се добавят и още 720 лева съдебни разноски.
Главоболията за шофьора започнали на 7 декември 2017 година. Тогава Т. К. Ю. от Полковник Таслаково тръгнал с личния си мерцедес за Шумен за преглед на жена си, която била бременна в осмия месец.

По пътя спрели пред хранителен магазин в Браничево. Шуреят на шофьора имал намерение да купи хляб от близката фурна, а подсъдимият да купи храна от хранителния магазин. Така двамата излезли от колата, а в автомобила останала бременната жена на Т. К. Ю. Близо до мястото, където спрял мерцедесът имало автобусна спирка със спрял пикап. Шофьорът на пикапа на Т. К. Ю. да премести колата си, тъй като създава пречка. Той се съгласил, качил се колата и потеглил, за да се премести, но не сложил колан. В близост до автобусната спирка на пост били двама катаджии. Забелязали мерцедеса и единият полицай подал сигнал за спиране.

Мл. автоконтрольор Кирилов се представил, обяснил на шофьора, че управлява автомобил без предпазен колан и му поискал документите. Водачът бил ядосан, че ще му правят акт и започнал да вика, че ще съди полицейските служители, ще ги уволни, ще ги съсипе. Кирилов обаче написал акта с номер 807 за нарушение на разпоредбата на чл.137а, ал.1 от ЗДвП. Предявил го на Т. К. Ю. и му дал възможност да впише в него възражения, ако има такива. В графата за възражения подсъдимият вписал следното: “Господин Кирилов ме спря по време на паркиране и ме каза че ще ме пусне ако ме дадем двадесет лева ще те пусна”.

Заради възражението последвала тежка проверка в ОДМВР – Шумен. Разпитали всички възможни свидетели, в т. ч. и жената на шофьора и шуреят му който също пътувал в автомобила, но и двамата отричали полицаят Кирилов да е искал подкуп. Признали, че Т. К. Ю. е писал възражението от яд, че са му направили акт. За да накаже клеветника и за да си изчисти името катаджията завел дело с граждански иск от 5 хиляди лева за причинени неимуществени вреди. Съдът в Нови пазар признал Т. К. Ю. за виновен в това, че чрез вписване на възражението в акта е разгласил за катаджията позорни обстоятелства, а именно, че Кирилов го спрял по време на паркиране и му казал, че ще го пусне, ако подсъдимият му даде двадесет лева, като клеветата била нанесена публично и на длъжностно лице по повод изпълнение на службата му. Съдът наложил на шофьора глоба от 1000 лева и присъдил още 2 хиляди лева обезщетение за наклеветения полицай.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *