С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Будни за доброто

Седмицата, посветена на патронния празник на най-голямото шуменско училище – СУ „Сава Доброплодни“, започна с откриването на изложбата на учениците от Vг, VІг и VІІг клас. Експозицията е свързана с дейността на един от най-видните възрожденски будители – Сава Доброплодни.

Най-тържественият момент за първокласниците – посвещаването им в доброплодство, започна с преминаването по червения килим, около който грееха с народните си носии момичетата и момчетата от пети хореографски клас. Между тях тръгнаха по пътя към доброто учениците от първите класове, водени от своите класни ръководители и съпроводени от аплодисментите на петокласниците и осмокласниците. Представителният хор на училището постави начало на ритуала с изпълнението си на химна „Потомци сме на Доброплодни“.

В ролята си на водеща осмокласничката Александра Банова откри събитието, припомняйки завещаното напътствие на Сава Доброплодни: „Необходимо е да се намери такава система, че учениците да израснат като добри хора, които познават и обичат доброто и избягват злото.”

Директорът на СУ „Сава Доброплодни“ – д-р Албена Иванова-Неделчева, поздрави новоприетите в общността на доброплодците за направения от тях верен избор на житейска посока, а представители на първи, пети и осми клас оставиха своите цветни отпечатъци на специално подготвено табло, което ще посреща в празничната седмица учениците, учителите и гостите на училището.

Инициативите под мотото „Будни за доброто“ продължават и през следващите дни. Празничното настроение ще достигне своя апогей на 30 ноември 2023 г. от 18:30 часа, за когато е насрочен тържественият концерт в ДКТ „Васил Друмев“ със специалното участие на народната певица Цветелина.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *