Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 430

БТТИК с нов офис в София

С тържествена церемония бе открит новия офис на Българско-турска търговско индустриална камара в София. На церемонията присъстваха министър-председателят на Република България – Кирил Петков, министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок, председателят на Турско-бъларския бизнес съвет при Съвета за външноикономически връзки (DEIK) Зеки Саръбекир, основателят и почетен председател на БТТИК и собственик на Алкомет АД – Фикрет Индже, представители на най-големите турски инвеститори в България и членове на БТТИК.


Изпълнителният директор на БТТИК Емрах Сазак обяви, че на 11 юни в Банско ще се състои бизнес форум, на който представителите на фирми от двете държави ще могат да говорят за различни възможности в сферата на зелената енергия, транспорта и възобновяемите енергийни източници.

“Желанието ни е тази среща да се превърне в традиция. Надявам се такъв форум да бъде проведен и в Истанбул, в сътрудничество и с българското правителство”, заяви Сазак. „За да се подобри инвестиционният климат, трябва да се осигурят по-добри условия за компаниите, които вече са инвестирали в България“, допълни той.

Министър-председателят Кирил Петков заяви: „Няма нищо по-хубаво от това две съседни страни да са приятелски настроени, да са отворени за съвместен бизнес и да си имат доверие“, отбеляза премиерът. Той поздрави ръководството на камарата за стъпката да открие офис в българската столица и отбеляза, че Турция е един от големите инвеститори в България. Той увери представителите на бизнеса, присъстващи на събитието, че правителството ще проявява нулева толерантност към корупцията, за да може у нас да се развива добра бизнес среда.

Министър-председателят изрази и своята признателност към основателя на БТТИК и собственик на Алкомет АД Фикрет Индже за инвестициите направени през годините, за мащабните социални програми, които подпомага и създадените работни места.

На откриването на новия офис на БТТИК турският посланик Айлин Секизкьок  заяви, че събитието обединява представители на бизнеса, постигнали търговски оборот от 5.6 милиарда долара и инвестиции за 2.5 млрд  долара.

“Тези числа не са достатъчни, тъй като нашият търговски оборот и инвестициите могат да бъдат увеличени. Глобалната криза, пандемията, инфлацията и войната оказаха негативен ефект, но със сътрудничеството на правителството и бизнеса ще преодолеем тези препятствия”, коментира посланик Секизкьок.

Новото представителство на Kамарата в столицата се намира в кв. Манастирски ливади, на ул. Васил Стефанов 58 (комплекс „Галерия Витоша“).

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *