Искате ли да има предсрочни парламентарни избори?

or

гласували: 47

БТТИК срещу коронавируса

Българско-турската търговско-индустриална камара организира и проведе в последните дни дарителска кампания в помощ на институциите на първа линия в борбата с коронавируса. Благодарение на съпричастността и щедростта на членовете на нашето сдружение „Караджъ турс“ и „Полистил“ и техните собственици Джемал Кара и Юксел Кьосе, както и с финансовите усилия на Камарата, бяха дарени над 16 хиляди антибактериални маски за еднократна употреба в Шумен и областта.

13 хиляди маски са предоставени на здравни заведения, които ежедневно се излагат на опасността от зараза. 5 000 броя са за МБАЛ-Шумен, а 8 000 са за медиците и шофьорите в Спешна помощ, за лекарите, медицинските сестри, санитарите и служителите в Комплексния онкологичен център, Държавната психиатрична болница в село Царев брод и „Медицински център МБАЛ-Шумен“ ЕООД.

Директорът на РЗИ в Шумен д-р Пепа Калоянова прие 3000 броя, които ще разпредели по следния начин: 500 броя за служителите на Инспекцията и 2 500 за полицаите от областната дирекция на МВР.

300 маски са за работничките, които се грижат за чистотата и хигиената на шуменските улици.

Ние споделяме разбирането, че в тези трудни времена трябва да бъдем отзивчиви и да отключим сърцата си за подкрепа на всички, които са на първа линия в борбата с опасната пандемия.

От Българско-турската камара призоваваме и други наши членове да се включат в кампанията.

Нека всички спазваме ограниченията и мерките за безопасност, за да пазим себе си и околните.

БТТИК

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *