Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 489

БСП: Увеличение на доходите!

Основен приоритет на левицата е борбата с бедността, повишаването на доходите, борбата с неравенствата и демографската катастрофа, посочиха кандидатите на коалиця БСП за България на срещите с граждани. “Имаме мащабна програма за решаване на тези въпроси, която ще започне с най-засегнатие групи  – възрастните и младите с деца. По отношение на възрастните предвиждаме преизчисляване на всички пенсии и намаляване на ДДС за лекарствата. За младите в нашата програма са заложени безплатни детски градини, безплатни учебните и безплатни лекарства до 14-годишна възраст. Предвиждаме еднократна помощ от 6 500 лв. за раждане на второ и трето дете от родители, които са се осигурявали в последните две години. За работещите родители предвиждаме въвеждането на необлагаем минимум от 500 лева за всяко дете, което засяга 755 946 семейства и струва 290 милиона лева”, посочи Иван Иванов.

Той подчерта, че БСП не си служи с популизъм, а е изчислила до стотинка колко ще  струват на бюджета тези мерки.  „Всичко това ще струва малко под 3 милиарда лева. А при управлението на ГЕРБ всяка година потъваха 10 милиарда лева годишно“, каза Иван Иванов. Той посочи, че брутният вътрешен продукт на страната тази година е 117 милиарда лева. „Три милиарда са напълно възможна цел при такъв БВП, ако приоритет са доходите на хората, тяхната сигурност, както и борбата с престъпността.А всички тези мерки ще помогнат на 4,7 милиона българи“, заяви водачът на червената листа в разговори с хората, които навсякъде се интересуваха именно от темата за доходите.

За реализирането на тези мерки БСП е подготивла промени в 18 закона. „Първо е борбата с бедността, неравенствата и ниските доходи, на второ място е реформата в здравеопазването и трето – образованието. За да се случи всичко това обаче, трябва да развиваме икономиката“, коемнтира Иван Иванов и призова останалите партии да кажат визията си в различните сектори, за да има дебат по политики.

На тези избори ще постигнем повече, категорични са кандидатите на коалицяи БСП за България. „Възрастните хора вече не са притеснени от пандемията и ще излязат да гласуват. От друга страна, машинното гласуване ще елиминирало подправените протоколи и натиска върху хората“, коментира лидерът на БСП – Шумен Веселин Пенчев след срещите. Левицата обаче разчита най-много на пряката кампания сред хората. „На нас като партия много ни липсваше кампанията очи в очи, защото това е нашата сила. Сега сме постоянно сред хората, обсъждаме проблемите, чуваме какво ни казват и обясняваме нашите предложения. А сигурност в добрите резултати ни дава фактът, че хората навсякъде ни посрещат радушно и очакват от нас да решим проблемите“, обобщи Иван Иванов.

 

Пресцентър БСП за България

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

3/11

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *