Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 1,017

БСП с предложения за бюджета

Докладна записка с конкретни предложения за финансиране от Бюджет 2021 на конкретни предложения от граждани е внесъл до председателя на Общинския съвет Красимир Минчев председателят на групата съветници от „БСП за България” Веселин Пенчев. Предложенията са приоритетни за съветниците на левицата и са определени след неформално обществено обсъждане на проекта за бюджет на Община Шумен за 2021 година, съчетано с публично допитване до гражданите на общината.

След като обсъдили постъпилите предложения от граждани и съобразно приоритетите на групата и партията, от чиято листа са избрани, съветниците от БСП предлагат в бюджета на община Шумен за 2021г. да бъдат включени следните разходи:

  1. Проект за паркоустрояване и обособяване на паркоместа в кв. Херсон (с отчитане на нарасналия брой превозни средства), възстановяване и възобновяване на места за детски площадки и кътове за отдих, осветление на квартала – 500 000 лв.

 

  1. Възстановяване на белодробно отделение в рамките на МБАЛШумен в пълен състав – медицински персонал, оборудване, леглова база – до 1 000 000 лв.

 

  1. До края на месец март 2021 г. община Шумен да подготви индикативен списък на улиците за ремонт в общината, като за целта в бюджета се заложи изцяло целевата субсидия за 2021г., което да включва и паркингите, както следва: площад Оборище, паркинг на кръстовището на бул. Велики Преслав с ул. Съединение -ж.к. Херсон, пред Томбул джамия, паркинг пред блокове на ул.Владайско въстание № 3, 5, 7, паркинг зад библиотеката.

 

  1. Увеличение на средствата, с които се финансират младежки проекти в изпълнение на Стратегия за развитие на младите хора, поради повишения интерес от страна на младите хора и изключително стойностните, креативни и качествени проектни предложения, които изчакват реализация – 50 000 лв.

 

  1. Прединвестиционно проучване с търсене на алтернативни решения – 30000 лв., поради ускореното запълване на депото с неопасни отпадъци и оставащия период на закриване – не повече от 6 години. Заделяне на 300 000 лв. за изграждане на път до кариера Мътница и насочване на строителни отпадъци в частта, собственост на община Шумен.

 

  1. Прединвестиционно проучване относно необходимостта от изграждане на басейн с минимум три алтернативни варианта за място на изграждане – 20 000 лв.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *