С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

БСП оспорва комисиите

БСП оспорва избора на състав на постоянните комисии към Общинския съвет в Шумен. Това стана ясно на заседанието на консултативния съвет днес, свикано от председателя на ОбС Красимир Минчев. Искането  за нов избор председателят  на групата на БСП Веселин Пенчев обясни с констатирани от него сериозни разминавания и несъответствия между показаните резултати при гласуването на електронното табло и на разпечатките. Според него при избора на правната комисия има 16 несъответствия, по екология и селско стопанство те са 14, при избора на комисията по ТРСУ БСП е констатирала 11 несъответствия. Това поставя под съмнения избора, поради което настояваме за отмяна на решението и преминаване към нов избор, каза Пенчев. Той припомни, че съветникът Лили Петрова не е намерила място в нито една от 10-те комисии, което противоречи на закона и правилника.

Красимир Минчев обясни, че системата за гласуване е автоматична и никой не може да въведе изменения на вота. Съветник  Артур Алтунян, който също е забелязал несъответствие при свой вот, предложи да се направи проверка, за да се установи дали има технически проблеми и да се върви към неговото решаване, ако има такъв.

Консултативният съвет реши до 19, за когато е насрочена декемврийската сесия, председателят на съвета, заедно с екипа си, да извърши проверка и да отчете резултатите на сесията. Точката влиза в дневния ред на сесията веднага след питанията и ще бъде предварително гледна от правна комисия.

В дневния ред на сесията са включени още 46 точки.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *