Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 562

Британци в Герлово

Делегация на Британското посолство в Република България бе на посещение във Върбица по покана на общинския кмет инж. Мердин Байрям. Тя бе водена от Том Хайнс – началник на политическия отдел в Посолството, а заедно с него бяха Таня Ахмед – референт за България в британското Министерство на външните работи, Петя Христова – сътрудник в Посолството и Лили Сооркова – сътрудник в Посолството.

Делегацията имаше за цел да се запознае с възможностите и предизвикателствата на региона., а върбишкият градоначалник използва всяка възможност за привличане на външни инвестиции и сътрудничество. “Ние сме винаги отворени за подобни срещи и дискусии, в които да търсим нови възможности за нашата община и нашите съграждани”, каза инж. Байрям. Той запозна гостите с местната история и географските дадености на района. Акцентът в презентацията му бе свързан с приоритетите за развитие на общината и постоянните търсения на нови опции за разкриване на работни места за населението.

 

Дипломатите проявиха интерес към казаното от инж. Байрям и развитието на региона, което е една добра възможност за сътрудничество. Градоначалникът отговори на многобройните им въпроси, а в края на срещата връчи на  британския гост плакет на община Върбица.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *