Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

Брадви в “Паламара”

Две каруци с незаконно добита дървесина са задържани при проверки на горските стражари на територията на Шуменска област.

Служителите на ДЛС „Паламара” са хванали нарушител, който транспортирал с каруца 1 куб. м дърва за огрев без документи. По случаят са съставени два акта.

Други два акта и два констативни протокола са съставени при обход в ДГС „Нови Пазар”. При извършваните рутинни проверки в горите служителите на стопанството  са конфискували каруца и нерегламентирано добити 0,8 куб. м дърва за огрев.

В рамките на изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени общо 930 проверки, 250 от тях са на обекти за добив на дървесина, 188 – на превозни средства, а 492 – на физически лица, от които 419 са любители на лова.

При системните проверки в горите в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен са съставени 32 акта и 9 констативни протокола, отчитат от СИДП и призовават при съмнения за нарушения гражданите да подават сигнали на телефон 112.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *