Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 940

Борба с огъня

Голям пожар се разрази край преславското село Каменяк, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен. Пламъците тръгнали от жп линията Русе-Варна, вероятно от искри на спирачки на влака. Унищожена е къща на 60 годишен мъж с имуществото му. В съседна къща е унищожена 60 кв. м. покривна конструкция. Няма пострадали, съобщават от ОДМВР.

Сигнал за произшествието е подаден днес  в 17,33 в дежурната част на РДПБЗН-Шумен. Съобщено е, че горят сухи треви. По пътя огнеборците получили информация, че пламъците са тръгнали към близките къщи, поради силен вятър. Към мястото са насочени още два екипа от Шумен и Нови пазар.

11 огнеборци са на терен и вече огънят е локализиран. Пламъкът е обхванал площ от 20 декара продължава да тлее.

До момента огнеборците са реагирали на 11 пожара в областта, четири от които на много голяма площ покрай жп линията Русе-Бургас.В един от пожарите са унищожени жп траверси край Златна нива.

На място се извършва оглед, допълват от пресцентъра на полицията.

Директорът на ОДМВР Шумен е на място, а комисар Иван Иванов от РДПБЗН-Шумен посети пожарите във Велино, Златна нива и Каменяк. В момента е получен сигнал за пожар на жп прелеза в Плиска, допълват от пресцентъра на ОДМВР.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *