Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 387

Борба с кърлежите

Община Шумен започна обработката на зелените площи срещу кърлежи. Пръскането стартира от Природен парк „Шуменско плато“. Третирани са площите в района на Стария град, заслоните, поляните около паметника „Създатели на българската държава“, от поляната на парашутистите до заведението „Чупката“ и надолу до главния път, обработени са и стъпалата към паметника. Навсякъде са поставени табелки за 24-часовия карантинен срок на препарата, с който се извършва дезакаризацията, съобщиха от пресцентъра на Общината.

 

Работници от ОП „Паркове  и обредна дейност“ в момента косят тревните площи по бул. „Мадара“, в Градската градина, по ул. „Съединение“ и бул. „Симеон Велики“ и веднага след това ще започне пръскането. Обработката на тревните площи в целия град ще продължи по график.

Детските градини и яслите на територията на общината разполагат с необходимата техника и имат задължението да организират косенето на тревните площи в дворовете и пръскането срещу кърлежи.

Общите площи за обработка са над 1000 декара. В бюджета на общината са заложени до 30 000 лева за дезакаризация, дезинсекция и дератизация.

Успоредно с тази дейност продължава и подрязването на дърветата по адреси и по сигнали на граждани, уточняват от общината.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *