С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Бомбèто в ареста за постоянно

Снимка: Дарик Шумен

Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на наркофермера Венцеслав Чобанов, чиято спретната оранжерия за марихуана в Нови пазар бе разкрита от полицията. 39-годишният Чобанов – Бомбето, е привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на марихуана в наркооранжерия и ще стои в ареста, докато делото влезе в съда.

Наркооранжерията беше разкрита в стопанска постройка в землището на Нови пазар. Криминалисти от Шумен иззеха при претърсването 77 саксии с канабисови растения в различен стадий на развитие, вентилационно, отоплително и поливно оборудване. Намерените растения марихуана бяха с височина между 50 и 80 см. От друго помещение на наркооранжерията бяха иззети препарати за растителна защита, съоръжения и торове. Постройката е собственост на обвиняемия. Органите на реда откриха там и два плика суха тревиста маса с тегло близо 340 г.

Днес защитата на Чобанов е оспорила законността на ареста и представила договор, с който помещенията били отдавани под наем на друго лице. Адвокатът казал пред варненския съд, че липсват категорични доказателства, които да правят подзащитния му съпричастен към престъпленията, в които е обвинен.

Според обвинението обаче разследващите са събрали достатъчно гласни, писмени и други свидетелства и материали, които обосновават предположението, че Венцеслав е съпричастен към притежанието на наркотичните вещества, отглеждани в разкритата наркооранжерия. Фактът, че обвиняемият е бил осъждан няколко пъти за престъпления против личността, а при задържането е оказал съпротива, води и този съд до извода, че е реална опасността да се укрие или да извърши престъпление, пишат от пресслужбата на АС-Варна.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *