COVID-19: Трябва ли да има ново затягане на мерките?
Да

or

Не
гласували: 734

Болница търси помощ

Дарителска кампания за спешните нужди от оборудване на новооткритите отделения за лечение на болни от COVID в Нови пазар организира ръководството на общината. В призив на кмета Георги Георгиев е изброен и инвентарът, от който здравното заведение се нуждае. За болницата трябват:

Одеяла или олекотени завивки – 150 броя;
Възглавници – 150 броя;
Спално бельо (чаршаф, плик, калъф) – 150 броя;
Хладилници за съхранение на биологични продукти и медикаменти – 2 броя;
Стенни конвектори – 30 броя, като за целта ще се събират средства на обща стойност 6000 лева ;
Дюшеци за болнични легла – 50 броя, като за целта ще се събират средства на обща стойност 4450 лева.

Банковата сметка, по която могат да се правят дарения за борбата с COVID-19 е:
BG 92 FINV 91508415926535 FINVBGSF
Основание на превода: 445100
Борба срещу COVID-19

От общинската администрация припомнят, че към днешна дата функционират: Приемно отделение със спешен хирургичен кабинет, Клинична лаборатория, Рентгеново отделение оборудвано и със скенер и дентален ренген, Отделение за физиотерапия и рехабилитация, в което се обслужват и граждани амбулаторно, Неврологично отделение и Вътрешно отделение със сектор за лечение на туберколоза. В настоящия момент капацитетът на Вътрешно отделение и Неврологично отделение е запълнен, разкрити са и допълнителни легла. Тези две отделения са обособени и се настаняват заболели от COVID-19, освен от община Нови пазар, така и от съседните общини.

В сградата на общинска администрация в Нови пазар е разкрит и център за дарения в натура. За улеснение на гражданите е открит и горещ телефон – 0882 91 56 86 на който могат да се правят запитвания, консултации и упътване във връзка с даренията. Телефонът ще бъде активен всеки работен ден от 8.00 часа до 16.00 часа.

„Призовавам всички съграждани – физически и юридически лица, да подкрепят кампанията и подадем ръка в тези дни на изпитание и нужди на нашите медици от болницата в Нови пазар. Усилията, които полагат нашите лекари, сестри, санитари и служители, нямат цена и отплата. Можем поне малко да облекчим тяхната работа, като им осигурим най-необходимото. Днес те имат нужда от всички нас! Нека го направим!“ – завършва в призива си кметът Георгиев.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *