С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,799

Бойко Борисов: страх ме е от АЕЦ „Запорожие

“Ако ме питате дали ме е страх от Кирил и Асен – не ме е страх. Но истински ме е страх как моите колеги в Европа наивно се отнасят към ставащото в ядрената централа “Запорожие”. Да отиват в НАТО, ООН, Брюксел – тази централа трябва веднага да я поставят под особена защита”. Това заяви в препълнения салон на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ лидерът на ПП „ГЕРБ“ и три пъти министър-председател на България Бойко Борисов. Темата за войната в Украйна и свързаните с нея опасности за България беше ключова в изказването на лидера на ГЕРБ.

Борисов направи преглед на заглавията в медиите от последните няколко дни и сравни заплахата от ставащото край централата с потенциален “Чернобил”. “И до днес сме първи по онкозаболявания в Европа. Как няма да сме първи, като манифестирахме под ядрения облак”, каза той.

„Трябва да вдигнем шум. Да отидат в Брюксел, МААЕ и Вашингтон, защото тази централа трябва да е под голяма охрана. При една евентуална авария в АЕЦ „Запорожие“ „всичко приключва“. Който може да избяга в Канада, може, които останем тука, пак ще бъдем първи в Европа по онкозаболявания. Ние сме в тотален риск! Това трябва да се спре! Те си играят с нашия живот и здраве и като на руска рулетка падат снаряди и ракети около ядрена бомба. Каква по-голяма опасност има за Европа и за нас?!”, предупреди Борисов.

“Умолявам и президента Радев, и кабинета, да положат всички усилия за нашата сигурност. Ние произвеждаме ток, но ако гръмне реакторът в “Запорожие”, нищо няма да произвеждаме.

Не може Путин да си играе с живота и здравето на територията на Украйна и да ни заплашва и нас!

Ами Корнелия Нинова, която заявява, че трябва да се отдръпнем от подкрепата за Украйна и от „продължаващото подклаждане на конфликта с нови сили и въоръжение“?! Г-жа Нинова преди малко каза, че БСП няма да допусне военен конфликт. Нейната партия част от Европа ли е? Нейната позиция е категорично да се отдръпнем от Украйна. 5 млрд. лв. изнесоха от вашия джоб за Полша и други страни.

В салона на драматично-кукления театър „Васил Друмев“ коалицията „ГЕРБ-СДС“ представи листата си за парламентарните избори на 2 октомври.

Амбицията ни е за 2 мандата

„Амбицията на коалиция „ГЕРБ-СДС“ в Шумен на тези парламентарни избори е да реализира най-малко два мандата в 30-и МИР. Заложили сме на уважавани и ангажирани с проблемите на общността личности. Нашите кандидати за народни представители са готови да работят и дават решения на проблемите на регионално и национално ниво. Разчитаме на политически опит и професионализма на утвърдени в своите сфери личности, както и на енергията и на иновативните подходи на младите попълнения в листата ни.“ – заяви при представяне на кандидатите областният лидер на ГЕРБ Ралица Тодорова.

При управлението на Бойко Борисов имаше комуникация с общините

Кметът на Шумен Любомир Христов, се спря на направеното в община Шумен в периода, в който изпълнителната власт в България е била в ръцете на ГЕРБ и изброи обектите, построени по това време. „Бих искал да благодаря от името на шуменци за това, което направихме в Шумен по време на управлението на ПП ГЕРБ. Благодаря, ви г-н Борисов, че през цялото това време ние, общинската власт, можехме да правим прогнози, да планираме. И точно заради това, че можеше да правим сметка за утре, а не от ден за ден, както е сега, в индустриалния парк за 6 години имаме 25 инвеститори. В момента в Шумен се изграждат четири заводи. За 6 години в Шумен в Индустриалния парк вече работят около 3 хиляди човека. Централната власт имаше комуникация с местната, за разлика от днес. Пишем писма, за една година не сме получили отговори.“ – каза Христов.

Вместо за образование, както обикновено очакват от бившия просветен министър Красимир Вълчев, водачът на листата в 30-и МИР се спря на икономическата ситуация, задачите, които стоят пред бъдещо управление на ГЕРБ и визиите, които партията има за решаване на задълбочените при управлението на Кирил Петков и Асен Василев и техните коалиционни партньори от Демократична България, БСП и Има такъв народ проблеми.

 

„Управлението на „Продължаваме промяната“ направи така, че по-бързо да се прекрати договорът с „Газпром“, хранилището в Чирен да е празно, да инсталират посредници, ако не бяха всички тези действия, може би пак щяхме да имаме по-висока цена на газа, но далеч по-малко висока. По същия начин стана и с горивата. Ако ние овладеем трите енергоносителя, ние ще овладеем инфлацията. Имаме конкретно решение.“ – заяви Вълчев.

„Продължаваме промяната“ са като телефонни измамници, само че телевизионни

„Чувам нашите опоненти да обещават множество социални плащания: това е все едно да се състезаваш с най-добрия спринтьор. Тръгнеш да тичаш по-силно, той още по-силно ще тръгне да тича пред теб. Не можеш да догониш инфлацията, можеш само да я караш да бъде по-бърза. Най-добрият начин е да пресечем инфлацията чрез трите мерки, които сме предложили. Да овладеем инфлацията, да спасим работните места и да се спасим от бюджетна криза, защото бюджетът е пред хроничен дефицит през следващите години. Цялата им политика (на „Продължаваме промяната“) е като на телефонни измамници. Те ви обещават, че ще ви дадат нещо, след това разбирате, че са ви ограбили. Само че тези са телевизионни измамници. Обещават ви почтеност, а правят най-бандитските схеми на прехода, чрез които ни ограбват със стотици милиони всеки месец.

Не сме перфектни, но измъкнахме страната от кризи

“2 октомври е дотолкова важен, доколото ще видим накъде ще е се „лашка“ страна. Не сме перфектни, но измъкнахме страната от няколко кризи. Днес ги беше страх, но обявиха бедствено положение заради мигрантите. Но помните, когато ГЕРБ се справи, защото с единия крак бях в Брюксел, а с другия в Истанбул, за да може България да е с нулева мигранция. Но при нас като дойде владиката казва: “Да внимаваме”. Затова трябва да бъдем внимателни, защото човек може да сгреши, без да иска. Човешко е да се сгреши. Но като си сгрешил, трябва да излезеш, да се извиниш, да се поправиш. Но такова чудо като тези… Но направят ли правителство, те ще изкарат няколко месеца. Те са ни вкарали в дълг, в борч, който расте всеки ден. И тези пари трябва да ги върнем ние. Откъде ще ги изкараме – държавата с най-ниския данък? Но оттук насетне, ако има политици и политическа воля – и тука Радев днеска правилно каза – оставете личните нападки. Но същото важи и за тях. Останат ли тези след 2-ри на власт, борчовете отиват на 50 милиарда”, прогнозира Борисов.

Пресцентър на коалиция ГЕРБ-СДС – Шумен

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *