С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Блиц турнири

Шахматният дом на СКШ “Шумен” днес беше домакин на два блиц турнира – за 18 мъже и 7 жени, организиран от “Спортен клуб на глухите” – Шумен, с подкрепата на ММС, Община Шумен и “Алкомет” АД.

Освен местните шуменски шахматисти в състезанието участваха гости от Варна, Бургас, Ямбол, Добрич, Търговище, Попово, Силистра и Горна Оряховица.

При дамите отново първа с пълен актив от точки стана Лейля Ахмедова от Попово, победила в миналогодишния турнир (а впоследствие първа и на национално ниво). Втора стана Марийка Кирова от Варна. Третото място зае Росица Янкова от Шумен, победила в тайбрека (след рядко срещан дележ на 3-4 място по 5 допълнителни показателя) с 2:1 Мирям Ибрямова, също от Шумен. 

След оспорвана и завидно добра игра, при мъжете се отличиха Георги Спасов от Горна Оряховица с 16 точки от 17 възможни с подгласници Вахидин Шерифов (Търговище),  Стефан Герчев (Търговище) и Митко Шаламанов (Горна Оряховица).

Изказваме благодарност на председателя на “Спортен клуб на глухите” – гр. Шумен Али Али и организаторите Христо Христов и Венцислав Вълчев за безпроблемното протичане на състезанието, както и за помощта при подреждането на двойките за всеки кръг и отчитането на резултатите“, каза в края на турнира ръководителят на шахматен клуб Шумен м.с. Атанас Димитров.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *